Google Adsense

Ik heb mij maar eens aangemeld bij Google Adsense, niet dat ik verwacht op die manier veel inkomsten te maken, maar ik wil wel eens zien hoe dat werkt. Als eerste moet je je natuurlijk bij Google aanmelden voor Adsense en dan duurt het een paar dagen voordat je bericht krijgt dat je bent toegelaten. Geen flauw idee wat voor antecedenten onderzoek ze uitvoeren, maar blijkbaar hebben ze het niet goed genoeg gedaan want ze hadden geen bezwaren tegen mij 😉 Het leuke is dat je een rekening in Nederland kan opgeven om het geld over te laten maken en dat Google al begint met een test-transfer om te checken of het werkt, dus die eerste paar dollarcent krijg je gratis.

Binnen WordPress (dat is het Content Management System wat ik gebruik voor deze blogs) kan je gebruik maken van een aantal plugins om eenvoudig Adsense advertenties aan je website toe te voegen. De plugin van Phil Hord zag er eenvoudig uit en daar ben ik dus maar mee begonnen. Het werkt doordat er nu bovenaan de menubalk waarin alle knoppen zitten voor dikgedrukt, schuinschrift, link toevoegen, enz een knop is bijgekomen met daarop Adsense en daar zal ik nu eens op klikken:

Als het goed is wordt straks bij het publiceren van dit stukje tekst op dat punt een Google advertentie ingevoegd; ‘k ben benieuwd. De advertenties genereren alleen maar inkomsten voor mij als er op de linkjes geklikt wordt, dus doe me een plezier en klik effe. In firefox kan je door de CTRL toets ingedrukt te houden en dan pas te klikken de webpagina in een nieuwe tab openen. Er is ook een handige extension voor firefox waarin je alle open tabs in een keer kan bookmarken, dit is Bookmark All

Author: Ewald

The grey haired professor