GPS coördinaat conversie

gps graden minuten seconden wgs-84 utm osgb rijksdriehoek coordinate conversion

Met geocachen komt het nogal eens voor dat je van coördinaat systeem moet wisselen. Standaard gebruik je WGS-84 projectie met graden en minuten notatie (waarbij de minuten tot op drie decimalen achter de komma worden weergegeven), maar soms heb je toch de coördinaten in “graden, minuten, seconden” of alleen in graden (met b.v. 4 decimalen achter de komma) nodig. Dat is dus een leuk uitdaging om in een programmaatje te verwerken, dus vandaar deze:
GPS coördinaat conversie webpagina.

De WGS-84 projectie is trouwens niet van belang voor de conversies tussen graden, minuten enzovoorts. Maar ik heb er ook conversie naar UTM (Universal Transverse Mercator), OSGB (Ordnance Survey of Great Britain) en het Nederlandse RijksDriehoek systeem bij gezet en dan is het wel belangrijk welk “datum” formaat je gebruikt.

Author: Ewald

The grey haired professor