het meest gevreesde dier….

… dat moet toch wel de mug zijn. Zeker in de zomermaanden als je naar bed gaat, je doet het licht uit, en na een minuut hoor je, zzzzzzz. Licht aan, niets te zien, licht uit, zzzzzzz. Het probleem is niet eens dat je gestoken wordt, maar dat vreselijke irritante gezoem rond je hoofd dat je uit slaap houdt.
mug

Ik heb er wel een oplossing voor gevonden, het probleem is alleen dat het wel zo’n 100.000 jaar of meer kan duren voor het werkt, en o ja, iedereen moet eraan meewerken. Hier is hoe het werkt. Iedere mug die een mens steekt moet gedood worden, consequent zonder uitzonderingen. Volgens de evolutietheorie zal die soort vervolgens uitsterven en alleen de soorten die mensen ontzien overblijven.
Simple comme bonjour, dat niemand daar eerder aan heeft gedacht.

De elektrische vliegenmepper is daarbij natuurlijk een onmisbaar hulpmiddel. Persoonlijk zweer ik bij de Electronic Eradicator Pro 3000 maar dat is puur een subjectieve keuze. Met vonken (eigenlijk is miniatuur bliksemschicht een betere omschrijving) tot ongeveer een meter kan de mug bijna niet meer ontsnappen. Natuurlijk moet je wel altijd de meegeleverde rubberen laarzen met zolen van 10cm dragen anders is de kans op auto-electrocutie niet uit te sluiten.

De foto is trouwens van een gezapte mug onder een Olympus stereo microscoop en een Canon IXUS 70 op het oculair. Met dit soort extreem macro achtige foto’s is je scherptediepte nihil en dat zie je ook hier weer terug. Klik op het plaatje voor een grotere versie.

Happy zapping!

Author: Ewald

The grey haired professor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.