Zoeken naar muziek om te downloaden via Google

In Nederland is het legaal om muziek (mp3’s enzovoorts) te downloaden voor eigen gebruik, zelfs als de bron illegaal is. Wat niet mag is het uploaden van auteursrechtelijk materiaal zonder toestemming van de rechthebbende. Dat is ook het punt waar veel zogenaamde “Peer to Peer” programma’s in de mist gaan, want terwijl je aan het downloaden bent wordt tegelijkertijd de delen die je al gedownload hebt weer ter upload aangeboden door het programma.
Als je die functionaliteit uitschakelt, dan krijg je zogenaamd “LowID” en kom je bijna nooit aan de beurt voor downloads. Meer informatie over wat wel en niet mag op het gebied van downloaden is op de website van te vinden.

Maar wat dus wel mag is muziek downloaden die je via Google vindt, of muziek downloaden uit nieuwsgroepen.
Maar als je in Google gaat zoeken naar bijvoorbeeld: “beatles mp3”
Dan krijg je veel pagina’s terug van Google, maar bijna nergens vind je een mp3-tje wat je kan downloaden. Nu is het wel zo dat veel mensen een webserver draaien en bewust of onbewust directory’s met mp3’s open hebben staan om te downloaden voor het hele Internet. Het is alleen een kwestie van de goede zoekopdracht voor Google om al die muziek ook te vinden.
Om dat zoeken zo makkelijk mogelijk te maken heb ik een webpagina gemaakt die automatisch de goede opties meegeeft, je hoeft alleen nog maar het zoekwoord in te vullen en op ENTER te drukken.

Klik op de muzieknoot om naar de zoekpagina te gaan. Ik heb ook nog twee variaties gemaakt, eentje om software te zoeken en een pagina om naar gezichten te zoeken.

Author: Ewald

The grey haired professor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.