3D Virtual Reality voor een habbekrats
By: Date: 3 September 2014 Categories: gadgets,google

Google


Je kan veel over Google zeggen, en dat wordt ook gedaan, maar qua innovatie zijn ze vrijwel onovertroffen. Een super leuk project van ze is: Cardboard Virtual Reality. We hebben tegenwoordig allemaal een dikke smartphone met opgepompt display, en vol met sensors. Dus vrijwel precies dat wat je nodig hebt voor een serieuze VR bril, zoals de
Virtual Reality view from inside the Oculus Rift

Oculus Rift

Oculus Rift.

Virtual Reality


Een paar dingen heb je natuurlijk nog wel nodig, namelijk een houder voor op je hoofd, twee lenzen en een programma die de virtual reality beelden op je smartphone toont. Google heeft dat zo laagdrempeling mogelijk geregeld in hun Cardboard project. En je mag zelf kiezen of je aan de gang gaat met karton (instructies staan op de site), of iets koopt in een webshop.
Cardboard with Google

Cardboard with Google

De bijbehorende app is gratis te downloaden uit de Google Play Store. Helaas (voor mij) dus wel alleen op Android, en een toestel met NFC is handig (want de NFC tag in het kartonnen bouwpakket start de app automatisch), maar niet persé noodzakelijk.

Ik heb mijn bouwpakketje besteld voor 10$ ( iets meer dan 7,5€ ) inclusief verzendkosten! bij BangGood. Het duurt dan anderhalf tot drie weken voordat het pakketje er is, maar de prijs is onverslaanbaar.
Wat een leuk idee is in het bouwwerk, is dat er een “schakelaar” is gemaakt aan de zijkant in de vorm van een metalen ring. Als je de ring verschuift en laat terugschieten, dan wordt dit opgepikt door de magnetische sensor in de telefoon en gebruikt als knop in de applicatie. Op de Xperia M waarop ik deze VR bril het uitgetest werkt dat helaas niet zo goed. De website geeft als alternatief de mogelijkheid om met kopertape aan de zijkant van de telefoon een strip te maken die ook het display raakt. Dit strip kan je dan aanraken met je vinger en dat zou hetzelfde effect geven. Dat heb ik maar niet geprobeerd.
Ze geven ook een lijst van smartphones waarmee het getest is.

Happy VR!
Cardboard VR Goggles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Solve : *
30 − 6 =


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.